by Virginia Torrecilla, ja és blaugrana

Virginia Torrecilla, ja és blaugrana

Futbol — Per el 12/07/2012 12:43

La jugadora balear arriba al club blaugrana, després dels fitxatges ja confirmats d’Alexia Putellas, i Gemma Gili. Ara l’únic dubte és saber el nom de la portera que ocuparà la baixa deixada per Eli Sarasola.

I es que la direcció esportiva de la secció s’ha proposat seguir apostant per la continuïtat de bona part del gruix de jugadores que han fet historia proclamant-se, per primera vegada, campiones de Lliga. A aquest talentós grup si afegiran, en el nou curs, joves promeses del futbol espanyol com són els casos de Virginia Torrecilla, Gemma Gili, Alexia Putellas, i Zaira Flores –que puja del filial-.

Virgina Torrecilla, després d'anotar un gol amb la selecció espanyola sub 19

Virginia Torrecilla està sent una de les sensacions de l’Europeu sub 19 que Espanya està disputant a Turquia. La davantera balear, ja ha col·laborat en el bon rumb de la ‘la Roja’ amb 2 gols, així com amb grans aportacions pel que fa al joc col·lectiu. La mallorquina tindrà l’oportunit d’aixecar la Copa aquest mateix dissabte, en la final que disputaran Espanya i Suècia. Torrecilla prové del Sporting Ciutat de Palma, i es formà com a jugadora en les categories inferiors del Serverense –fins al primer any de Cadet-. Amb 15 anys va fitxar pel UD Collerense, sent una de les jugadores més joves en debutar en la Superlliga Femenina –amb només 15 anys d’edat-. La darrera temporada ha acabat per explotar en el Sporting Ciutat de Palma, i que li ha valgut la seva incorporació al combinat espanyol sub 19, així com el fitxatge pel FC Barcelona.

Alexia Putellas, per la seva banda, prové del Llevant, equip amb el qual ha aconseguit una meritòria cinquena plaça en la Lliga. Alexia ja fa temps que venia sent seguida per l’ staff tècnic del Barça, i reforçarà el mig del camp de l’equip de Xavi Llorens. Putellas, al igual que Torrecilla, està sent una de les jugadores més destacades del combinat de Jorge Vilda, a l’Eurocopa sub 19 de Turquia. Putellas, va néixer a Mollet del Vallès –l’any 1994, i ha passat per les categories inferiors del CE Sabadell (2001-2005), del FC Barcelona (2005-2006), i del RCD Espanyol (2006-2011), fins a poder fer el seu debut en la Primera Divisió, la darrera temporada, amb el UD Llevant.

Gemma Gili és l’altre nom propi d’aquest mercat de fitxatges blaugrana. La migcampista de Castelló, va debutar a la Superlliga amb només 14 anys –de la mà del Col·legi Alemany-. Poc més tard, fitxaria pel Valencia FC, i on s’ha acabat de consolidar com a jugadora amb força projecció de futur.  Va ser la capitana de la Selecció espanyola sub 17 que va conquistar l’Europeu de la categoria l’any passat. Més concretament, Gili va fer la passada del gol que Alba Pomares acabaria transformant i donant el títol. La castellonenca, es trobarà al Barça amb Putellas i Torrecillas, amb les que també està compartint l’experiència de l’Europeu sub 19. La ex del Valencia arriba a un vestidor molt jove, talentós, i amb set de seguir sumant títols.

Amb aquests fitxatges el Barça dóna, pràcticament, per tancada la plantilla per la temporada 2012/2013, a falta de saber si arriba la portera que ha de substituir la baixa deixada per Eli Sarasola. Sonen diferents noms, però a hores d’ara encara no hi ha res clar ni confirmat. Recordem que a part de Sarasola, també han causat baixa, per aquesta temporada, Ludmila Manicler i Montse Tomé, que per motius personals han decidit deixar la disciplina del club.

El Barça tornarà a la feina el dia 30 de juliol, per començar a preparar una temporada que es preveu emocionant i molt exigent. L’equip disputarà fins a 4 competicions –Copa Catalunya, Lliga, Champions League, i Copa de la Reina-, i on en la major part d’elles parteix com a gran favorit.

També et pot interessar...

Tags:

0 Comentaris

Sigues el primer en comentar.

Comenta

Has d´estar registrat per comentar.